Fackidiot eller dilettant?

Pro et Contra är ett debattforum som funnits på KTH en tid och där tanken är att lyfta fram aktuella frågor till publik debatt. Nästa seminarium äger rum 15-17 den 28 april och jag moderator. Idén fick jag i höstas när jag läste boken På spaning efter teknisk bildning som var en antologi med forskare från Göteborg, bland annat Henrik Björck och Ann-Sofie Axelsson som också deltar i seminariets panel. Ytterligare deltagare är Sören Östlund och Jan Gulliksen, båda från KTH. Ämnet är ingenjörsutbildningens bredd och djup, vilket är en ständig fråga för en konverterad humanist (?) på en teknisk högskola. Läs gärna mer på hemsidan. Du är hjärtligt välkommen på seminariet.

Författare: Nina Wormbs

Historian of science, technology and environment, Professor at KTH Royal Institute of Technology, Stockholm, Sweden

%d bloggare gillar detta: