Ruta och Skärm

I morgon är det recensionsdag för boken Framtiden är nu: Kultursverige 2040, Tobias Nielsén och Sven Nilsson (red.), Volante. Det är en diger samling ganska korta texter om, ja, rätt mycket faktiskt. Rubrikerna i innehållsförteckningen rör allt från geografi och stadsplanering över musik och orkestrar till upphovsrätt och Finland(!). Detta är inte en CC-licensierad text som Efter The Pirate Bay utan en vanlig bok. Fast helt vanlig är den inte (vad är förresten vanligt). Förlaget publicerar denna vecka ett kapitel om dagen på webben. Och i dag har turen kommit till Ruta och Skärm, som jag har skrivit.

* * *

Detta började för övrigt som första inlägget från min iPad. Jag är ju egentligen en late adopter – eller ska man kanske säga ad-app-ter i just det här fallet, jag säger så ofta fel. Men jag måste erkänna att jag är ganska förtjust i min nya leksak som jag inhandlade i Mountain View (minsann) för ett par månader sedan. Att göra blogginlägg med den lyckas mig dock inte. Detta fick avslutas på en vanlig. Jag har än att lära. (Eller kan det vara iPaden…)

Författare: Nina Wormbs

Historian of science, technology and environment, Professor at KTH Royal Institute of Technology, Stockholm, Sweden

%d bloggare gillar detta: