Science for Welfare and Warfare

Science for Welfare and WarfareIgår lanserades en ny bok på Avd. för teknik- och vetenskapshistoria med bidrag från forskare både på avdelningen och från andra miljöer. Idén väcktes för nu ganska länge sedan och de ingående bidragen har genomgått flera omskrivningar, som så ofta in om akademin. Den heter Science for Welfare and Warfare och bygger i korthet på insikten att mycket kallakrigsteknik användes i dubbla syften. I dag talar man ibland om dual use, och det är således inget nytt, även om det såg annorlunda ut då och framför allt inte behövde motiveras på det sättet.

Jag deltar med artikel skriven tillsammans med Sverker Sörlin med rubriken Rockets and Reindeer: A Space Development Pair in a Northern Welfare Hinterland.

Andra deltagare är Per Högselius, Thomas Kaiserfeld, Maja Fjaestad och Gustav Holmberg.

Läs mer på förlagets hemsida.

Författare: Nina Wormbs

Historian of science, technology and environment, Professor at KTH Royal Institute of Technology, Stockholm, Sweden

3 reaktioner till “Science for Welfare and Warfare”

  1. Susanne,
    Beklagar sent svar. Det finns ingen översättning, men boken ska behandlas på ett seminarium på Kulturhuset i nästa vecka. Se mer i min bloggpost i dag. Tyvärr har anmälningstiden redan gått ut, men kanske kan det finnas platser kvar. Fråga kan man alltid.

    hälsningar
    Nina

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: