Hem > Okategoriserade > Behöver vi ett nytt valsystem?

Behöver vi ett nytt valsystem?

08 juni 2011

I dag torsdag den 9 juni börjar serien KTH Samtal som jag ska driva detta och nästa år. Det är ett försöka att låta diskussioner om teknik och vetenskap ta större plats i samhällsdebatten. Som landets största tekniska universitet bör vi vara aktiva i de diskussionerna och inte bara reaktivt svara på frågor från pressen, om de kommer.

Det finns förstås jättemycket man kan och bör föra djupare och bredare samtal om, men man måste välja. Som första samtal har vi valt det svenska valsystemet där Svante Linusson och Jörgen Hermansson ska diskutera för- och nackdelar med vad vi har nu och vad vi skulle kunna ha istället och varför. Det ligger en puff på KTHs hemsida och det finns även en direktlänk till KTH Samtals egen hemsida där seminariet beskrivs lite mer. I vår interntidning publicerades också en artikel på onsdagen. Kom gärna och lyssna! Jag tror det blir intressant.

Kategorier:Okategoriserade
 1. 15 juni 2011 kl. 8:27 e m

  ledsen att jag missade detta. hörde talas om det alltför sent, (och var dessutom redan bokad). hur man man i god tid få reda på när nästa samtal i serien går av stapeln? i god tid innan, på något rss-flöde i min närhet? vet ni vilka datum, ämnen etc?

  • Nina Wormbs
   19 juni 2011 kl. 7:51 e m

   det blev riktigt bra tycker jag. vi planerar energi-samtal till hösten, men än så länge finns bara tematiska idéer och inga spikade datum eller medverkande. du är bättre än jag på det där med rss-flöden, men jag trodde att man kunde skaffa sig prenumeration på när hemsidor ändras. i så fall skulle den centrala för detta på kth vara ett tips.

 1. No trackbacks yet.
Kommentarer är stängda.
%d bloggare gillar detta: