Smarta nät: hur smarta då?

I morgon tisdag äger ett nytt KTH Samtal rum. Denna gång om smarta nät. Läs mer på KTH:s hemsida.

Författare: Nina Wormbs

Historian of science, technology and environment, Professor at KTH Royal Institute of Technology, Stockholm, Sweden

3 reaktioner till “Smarta nät: hur smarta då?”

  1. Det hade man gärna varit med på. Jag förmodar att det underförstås nät för energidistribution, det brukar vara så. Men det kunde ju även vara andra nät. Jag såg bilder igår från en liten by utanför Goa i Indien. Där låg fisknät på små stolpar av trä och såg ut som om dom bara var hoptrasslade och ogredda (som vi sade där jag växte upp). Men det visade sig att de var arrangerade på ett sätt som gjorde att de optimalt och ögonblickligen kunde kastas ut i vågorna i Arabiska sjön, eller om det var Indiska Oceanen, eller om det var båda. Och fånga fisk, som är deras jobb. Skenet bedrar som det i regel gör. Och nät kan vara smarta överallt, även där man inga elnät har. Bloggar skall inte ha för stora maskor. Hälsar nätrullaren (en tennisterm).

    1. Jo, de smarta näten denna gång var elnätsystemen. Men de verkar inte vara smarta än. Inte riktigt i alla fall. Och verkligen inte redo att bara kastas ut i vågorna och göra sitt jobb.

      Intressant diskussion dock, och fullt i bänkarna.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: